- Trivsel, kunnskap og mangfold

Klasse 1MEA på medielinjen startet skoleåret med en tur til Østre Randøya. I fokus var fotografi og sosiale aktiviteter.

Lettere overskyet vær med en temperatur opp mot 20 grader var perfekte forhold til fotografering. Etter en kjapp innlosjering i sanitetshytta var det rett ut for å utforske omgivelsene med kameraet.

Fotosafari

Å fotografere er en god måte på å bli kjent med nye klassekamerater, samtidig som at det er faglig forankret i læreplanene. Elevene arbeidet sammen i makkerpar. De kikket etter gode motiv, stilte inn kameraet teknisk og komponerte bilder i alle slags vinkler. Alt fra små kryp i skogen til røffe svaberg ble dokumentert. Spesielt hoppebilder var populært. Besøk av en lokal hund, som ble en følgesvenn under fotoøkten, var nok høydepunktet til de fleste.  

Skjult perle

Østre Randøya ligger rett på utsiden av Kongshavn i Kristiansand. Mange er kanskje ikke klar over at stedet ble brukt som kystartillerifort frem til slutten av 90-tallet. Flere tidligere militære installasjoner, som blant annet tre kanonposter, er fortsatt synlige i omgivelsene. Et tunnelsystem på rundt 300 meter inn i fjellet er også en begivenhet i seg selv (for de som har nøkkel). Friluftsområdet på øya har flere turstier, små fjell og badestrender med svaberg på alle kanter. Flere organisasjoner er med på å drifte de tidligere militærbrakkene. På sommeren er det også åpen kafé nederst ved bryggene.

 Sosialt samvær

På kvelden ble fotoapparatene pakket ned. Et felles grillmåltid var en fin avslutning på en innholdsrik dag. Elevene tok stort ansvar med sosiale aktiviteter og holdt det gående utover nattetimene. Bli-kjent-turen innfridde forventningene til både elever og lærere. Faglærer Elisabeth Gabrielsen oppsummerer klasseturen:

  • For en engasjert gjeng! Alle var på hugget både faglig og sosialt. Dette legger et solid grunnlag for skoleåret. Vi gleder oss til fortsettelsen.

 

Kilde: Fakta om Randøya er hentet fra Wikipedia.

 Tekst og foto: Medielinjen, Vennesla vgs.

av Media Vennesla, publisert 31. august 2018 | Skriv ut siden