- Trivsel, kunnskap og mangfold
 MG 1225

Finalen i vinterens store sjakkturnering som har foregått på biblioteket, fikk i dag en vinner. Skolens nye sjakk-konge heter Glenn Kevin Storkås.

Det ble en temmelig jevn batalje mellom de to duellantene. Glenn startet med sitt sedvanlige solide forsvarspill, like ugjenomtrenglig som den bakre fireren til Italias landslag i sine glansdager, noe som lett tar motet fra de fleste halvrustne sjakkspillere. Christer Sund hadde tydeligvis spisset formen, og i løpet av kort tid forvandlet han Glenns forsvar til mer å minne om backrekken på et bedriftsfotballag, midt på tabellen, en regntung kveld i oktober. 

Rustent bakover

Med rustent forsvar og press fra Christer, valgte Glenn det eneste riktige,  MG 1238å angripe. Christer kontret et par ganger med noen sjakk-forsøk, men det var for dårlig støtte fra resten av kavaleriet til å være direkte truende. Et par uheldige trekk førte til at Glenn igjen fikk overtaket, og denne gangen gangen lot han ikke Christer få fred, som dermed fikk mer enn nok med å forsvare seg. Da Glenn sjakket med dronningen og samtidig dekket potensielle fluktruter med springeren var Christer nødt til å ofre tårnet for å slippe unna med kongen.

Sjakk-matt

Dermed var kampen i realiteten over, og i løpet av to-tre trekk til var det slutt. Sjakk-matt, og skolen har fått en ny verdig sjakkmester i Glenn Kevin Storkås.

Vi vil gratulere bege finaledeltakerne for innsatsen og en spennede og god finale. I tillegg fortjener vår bibliotekar Anne Erfjord takk for stor entusiasme rundt selve arrangementet, som hun selv har organisert og gjennomført på en strålende måte.

 

Under kan du se kampen i bilder:

av Hårtveit, Gustav, publisert 6. februar 2014 | Skriv ut siden