- Trivsel, kunnskap og mangfold
 MG 0540

Klokken 12.00 presist, gikk første runde i sjakkcupen av stabelen. Rundt tredve ivrige sjakkspillere barket da sammen over sjakkbrettet, og det tok ikke mange sekundene før de første bøndene måte følge resten av slaget fra sidelinjen.

Førstemann måtte kaste inn håndkledet etter rundt 20 minutter, og kampene ar beregnet til å vare maksimalt en time. I tillegg til spillerne var det godt med tilskuere til begivenhetene.. Også en journalist fra Vennesla Tidende hadde funnet veien til arrangementet, så det er tydelig at sjakkfeberen også råder i Vennesla.

Anne stod selv for trekningen av kampene, og det virket som om fordelen av å starte spillet ikke var like viktig som i de pågående WM-kampene i sjakk. I alle fall var det lite diskusjoner rundt dette i forkant av kampene.

Ny runde kommer i neste uke, og da forventes kampene å hardne til. Det er tid for å skille klinten fra hveten, og man skal ikke se bort i fra at de googles et og annet sjakktips fra deltakene de kommende dagene. Om den nye Magnus Carlsen dukker opp spørs nok, men en vinner skal kåres. Foruten Anne henger et par lærere også fortsatt med, så det kan jo bli en kamp i kampen å se hvorvidt de gamle fortsatt er eldst.

Etter opptellingen kan Anne medele at følgende er videre til 8-dels finalen:

Glenn K. Storkås Jone Nyborg Minyahel Million. Marius Ekeberg Roy A. Robertsen Christian Salvesen Eirik Sagedal Anne Erfjord Nicolas Becker, Benjamin W. Malmø Thong Doan Gustav Hårtveit
Spennende blir det garantert. Drar Anne fordeler av å kontrollere trekningen? Har Glenn ligget i hardtrening siden forrige turnering, og tar steget helt til topps. Sjuler Jone en kompromisløs kriger bak et lunt ytre? Eller blir det et helt nytt talent som trekker det lengste strået? Spennede blir det å følge med i ukene framover. Hjemmesiden vil garantert komme tilbake med mer stoff om saken.