- Trivsel, kunnskap og mangfold

Det er åpen kveld på skolen, og nysgjerrige niendeklassinger fyller korridorene. De har fortsatt ett år på seg til å velge videregående utdanning. Noen har allerede bestemt seg, mens andre er mer usikre.

Det er åpen kveld på skolen, og nysgjerrige niendeklassinger fyller korridorene. De har fortsatt ett år på seg til å velge videregående utdanning. Noen har allerede bestemt seg, mens andre er mer usikre. “Jeg har ikke peiling på hva jeg kommer til å få som jobb”, sier Rebecca. De har også vært på KKG og sett på idrettslinja. Nå er de i Vennesla på Medier og kommunikasjon sin avdeling, der tredjeklassing Line Haus forteller om sin skolehveredag. Rebecca og Amalie får et lynkurs i studiofotografering av Line. De synes det ser spennende ut å gå på media, men er også opptatt av å få studiekompetanse, slik at de har flere muligheter til videre utdanning.

Begge gleder seg til å begynne på videregående. “Det blir gøy å få noen nye fag, og å kunne velge litt selv”, sier Amalie.

I andre etasje har studieforberedende rigget seg til på fysikkrommet. Tredjeklassingene Håkon Homme og Vegard Tveit har rigget opp en bilbane hvor elevene skal prøve å anslå hvor mye fart en lekebil må ha for å kjøre en loop uten å havarere. I tillegg kan de pirre nysgjerrigheten til ungdommene med ulike kjemiforsøk. Tilbake i første etasje har elevene i ungdomsbedriften Risk’ it UB rigget opp en stand hvor de viser fram ungdomsbedriften sin. De selger tøffe hettegensere med påskriften “You got to risk it, to get the bisquit” I tillegg er elever fra transport til stede, klare for å vise fram transportavdelingen til interesserte.

På TIP og elektrofag er det godt med besøk, og det virker som om svært mange av elevene som har besøkt stasjonene har blitt styrket i troen på at dette er det rette. Mange av elevene har ambisjoner om å bli ingeniør, men ønsker en mer praktisk opplæring enn det studiespesialisering tilbyr.

Alt i alt er nok nærmere 200 elever og foresatte innom i løpet av kvelden. Alle stasjonene er godt besøkt, og det virker som ungdomsskoleelevene er fulle av nye inntrykk. Noen har blitt overbeviste om hva de skal velge om et drøyt år, mens andre er mer forvirret enn noen gang – “det var så masse bra her”. Avslutningsvis vil vi rette en stor takk til alle ansatte og ikke minst elever som stilte opp og bidro til å presentere studieretningen sin på en så flott måte.

 

av Hårtveit, Gustav, publisert 14. februar 2013 | Skriv ut siden

“Det er litt rart å tenke på at vi snart må velge hva vi skal gjøre resten av livet”, sier Amalie Sundstøl (14).

“Jeg har i alle fall lyst til å jobbe med mennesker”.

Sammen med venninnen Rebecca Hansen (14) er hun på Vennesla vgs. for å se hva skolen har å tilby.

Tekst:

Egil Steinsland og Gustav Hårtveit

Foto: Nicolai Tellefsen

Siste fra Studiespesialisering

  • DSCN2292
    av Tekst og foto: Hans Gunnar Omdal, 28.02.19

    Påskeføre i februar

    Les mer