Vennesla vgs. var godt representert under årets UB-messe i Gimlehallen, torsdag (12. mars). Skolen stilte med i alt tolv ulike bedrifter, fordelt på seks bedrifter fra 1ssa og 1ssb, samt seks bedrifter fra 2ssa og allmennfag, som sammen har faget entreprenørskap.

T-shirts og headsett for full musikk

Bedriftene fra Vennesla kunne tilby et stort utvalg av varer. Møje UB kunne rapportere om bra salg av sine hodetelefoner og minnepenner. Forretningsideen med å importere varene fra utlandet har vært en suksess, og elevene har solgt godt gjennom hele skoleåret.

Elevene i Lam UB, satser på t-skjorter med personlige trykk. For godt under 200 kroner kan du få t-skjorte med et eget trykk, enten du velger et av de ferdige motivene, eller et bilde fra fotoalbumet. Salget her gikk upåklagelig, i følge Marte Omdal. Jungeltelegrafen og vareprat sørget for så god kundetilstrømning, at bedriften foreløpig ikke hatt sett behovet for mer massive reklametiltak.

Nye tider

Lærere som stadig spør om hjelp til å åpne mailen og andre lignende utfordringer går heretter tøffere tider i møte. Det sørger Data Vennesla UB for. De tilbyr egne kurs for nybegynnere, og legger opp til å holde kursene hjemme hos hver enkelt kunde. Kanskje et tiltak som kaffekassa kunne ha sponset?

De av oss med et overdrevent hjertelag for våre firbente venner, vil nå gå lysere tider i møte. Moppen Vaskebyrå UB tilbyr seg å komme hjem til deg og utrydde alt av hybelkaniner. I tillegg blir huset skinnende rent. Alt gjøres på en human og profesjonell måte, helt uten risiko for å få dyrebeskyttelsen på nakken! Skulle Moppen være opptatt er det ingen grunn til å fortvile. Vaskejentene UB var også til stede på messen, og driver som navnet tilsier i samme gata.

Russetider

Bedriften EasyPimp UB driver med styling av russebiler, og har i følge eierne funnet en nisje i markedet. Salget var i alle fall upåklagelig, i følge eierne.

Ungdomsbedriftene fra Vennesla gjorde jevnt over en god figur, og hadde mange flotte stander og selgere med glimt i øyet. Bedriftene deltok jevnt over ikke i så mange konkurranser som tidligere år, så det ble dessverre ingen premier å skrive hjem om. Vi gratulerer likevel de elevene som stilte opp og gjorde sitt beste, med en flott innsats. Dere er alle fine ambassadører for skolen.

av Hårtveit, Gustav, publisert 11. mars 2009 | Skriv ut siden