Vennesla videregående skole deltok i år med 6 bedrifter fra faget ”entreprenørskap (og bedriftsutvikling)”, og 6 fra helsefag. Med dette utgjorde skolens bedrifter 15-20% av det totale antallet deltakerbedrifter ved den årlige fylkesmessen, som i år foregikk i Gimlehallen.

Sølvmedalje til Ungt Bad UB Bedriften som i størst grad sørget for heder og ære til seg selv og skolen var Ungt Bad UB. Bedriften består av Erik Berntsen, Stine Rustad og Anette Tharaldsen. De slo like godt til med en andre plass i den gjeveste konkurransen - Årets ungdomsbedrift i Vest-Agder 2008. For å nå opp her måtte de foruten å lage en svært god delårsrapport også delta i panelintervju og presentere bedriften på scene med tilhørere og dommere i salen. Elevene klarte å kontrollere nervene, og andre plassen og 1500 kroner i premie var et faktum. Gratulerer! Førsteplassen kvalifiserte til direkte deltakelse i NM for UB!

Flere gode prestasjoner De andre skolebedriftene gjorde også en god figur under messen. UB-en Safe Solutions UB, som selger sikkerhetsutstyr med vekt på brannslukking, gjorde en flott innsats og kunne rapportere om godt salg og flere bestillinger fra bedriftskunder. Selv om bedriften ikke nådde opp i konkurransene denne gangen hadde de en flott stand og fremsto som svært selgende.

Elevene i Spekemat UB kunne melde om bra salg, tross begrenset kundetilfang. Dolche UB, bestående av Sesam-elevene Srei, Kristin, Bianca og Tania hadde laget en flott stand, men oppdaget nok at målgruppen og årstiden ikke var den riktige for deres type produkter. Deres storselgere, flasker og termoser med Disneymotiv viste seg å være langt mer lettsolgte i ukene før jul. Ida og Camilla i Spicy UB deltok med et for dem nytt produkt, nemlig oppbevaringsbokser for mat. Salget tok ikke av, men de kommer nok sterkere tilbake.

Gutta i Identitet UB fikk etter mye rot fra leverandøren endelig presentert sitt nye produkt: Hettegenser påskrevet Joh. 3.16. Dette resulterte i kontantsalg og en stor bestilling fra en ivrig kjøper fra Flekkerøya.. Tydelig at de har truffet målgruppen.

Aktiv dag For mange av elevene var dette en lærerik og aktiv dag. De siste elevene returnerte ikke skolen før ved sekstiden på kvelden. Ved innlossing av diverse varer fant de sammen med faglærer i sikkerhet ut at de skulle teste alarmanlegget på skolen. Det viste seg å fungere helt utmerket, og bare hektiske telefonaktiviteter hindret storutrykning fra skolens vaktselskap. Alt i alt en lærerik og morsom dag.

av Hårtveit, Gustav, publisert 12. mars 2008 | Skriv ut siden