Miniregjeringen07

Etter suksessen med ministortinget i fjor, fortsetter samarbeidet med Vågsbygd videregående skole også dette skoleåret.

Ministortinget vil bli gjennomført fra 21. til 23. mars, og vår skole er godt representert i regjeringa. Vi har både statsministeren og fem av ministerpostene.

Gledelig er det også at kvinneandelen har økt betydelig fra i fjor. Både statsministeren og 5 av 10 ministre er kvinner. Vennesla vg. skole har følgende medlemmer i miniregjeringen:

• Statsminister / Partileder AP Silje Lien
  • Utenriksminister / Forsvarsminister Erlend Buli Greibesland
  • Olje- og energiminister / Landbruks- og matminister Tor Henrik Rosseland
  • Kunnskapsminister / Fornyings- og administrasjonsminister Rebecca Andersen
  • Arbeids- og inkluderingsminister / Helse- og omsorgsminister Solvei Hinna
  • Justisminister / Kultur- og kirkeminister / Barne- og likestillingsminister Daniel Aasen

I neste uke reiser alle elevene som skal delta i rollespillet Ministortinget til Oslo for å studere hvordan det virkelige Stortinget arbeider. Ministatsminister Silje Lien får også anledning til å lytte til foredraget tidligere visepresident i USA, Al Gore, skal holde i Kristiansand i mars.

av Hårtveit, Gustav, publisert 1. juni 2007 | Skriv ut siden