- Trivsel, kunnskap og mangfold

Nesten 30 elever fra transportfaglinja ved Vennesla VGS og Sam Eyde VGS fikk en uforglemmelig tur til Volvo i Göteborg. Fabrikkbesøk, prøvekjøring av lastebiler og museumsbesøk var noe av det som sto på programmet.

Prosjektet "På vei inn", som vi i TransportMagasinet lanserte i fjor, sammen med opplæringskontorene for transportfag, hadde sin første studietur med skoleelever i fjor. Da besøkte vi Södertälje og den svenske lastebilprodusenten Scania. Turen var så vellykket at vi besluttet å gjennomføre flere slike turer. I går var tur nummer to i gang. Annenklasseelevene i transportfag ved Vennesla VGS og Skoleturvolvo 29 552660FSam Eyde VGS, tok turen til Göteborg og den andre svenske lastebilprodusenten, nemlig Volvo.

Populært

30 elever og fem lærere deltok på turen. Det hele startet med omvisning på lastebilfabrikken. Deretter gikk turen til VDC, eller Volvo Demo Center. Der delte vi gruppa i to. Halvparten fikk en guidet tur der man fikk se på komponenter, gjennomskjærte førerhus og Volvos sikkerhetstanker. Den andre halvparten fikk "sparke dekk" på prøvebanen. Der hadde Volvo linet opp en rekke lastebiler og vogntog. De av elevene som hadde personbilførerkort fikk lov å prøve seg som Volvo-sjåfører, mens de som ikke hadde førerkort fikk være med Volvos demosjåfører. Dette var veldig populært!

Engasjerte

Etter lunsj gikk turen til Volvos flotte museum der samtlige fikk en flott gjennomgang av Volvos lange historie. Tilbakemeldingene vi fikk fra både elever og lærere var at dette hadde vært et veldig fint og lærerrikt besøk. Spesielt gøy var det å høre at samtlige elever hadde bestemt seg for å gå videre å satse på en yrkessjåførkarriere. Ellers må det legges til at både i i TransportMagasinet og Volvos representanter var imponert over ungdommene som var svært interesserte og engasjerte.

Slikt gir håp til norsk transportbransje!

Les mer om den første studieturen til Scania HER

Skoleturvolvo 16 552657R