Anne Erfjord, skolebibliotekar ved Vennesla Videregående, har gjort seg populær blant elevene gjennom ulike arrangementer og sitt blide vesen. Det har gitt utslag også i sosiale medier.

– Skal vi ta en opptelling, spør Erfjord, og tar fram nettbrettet med listen over følgere hun har på Snapchat.

Hun er bibliotekaren som tidligere har blitt kjent for å arrangere jevnlige sjakkmesterskap ved Vennesla Videregående Skole.

Erfjord er blitt kalt hele skolens tante. Gjennom mobilapplikasjonen Snapchat, hvor brukere kan dele bilder og videosnutter med hverandre, holder hun elevene oppdatert på hva som skjer på biblioteket. Også tidligere elever ved skolen følger henne. De har flere ganger uttrykt begeistring for å ha skolebibliotekaren på Snapchat

Og tallet er …

Det noteres på regnearket. Så legges tallene sammen.

– Så stas! 370 følgere, utbryter Erfjord

Ingen tvil om at bibliotekaren er populær. Selv sier hun at hun ikke har noen strategi for å nå ut til sitt publikum. Av bildene og videosnuttene hun legger ut er det lite boktips og påminnelser som “husk å levere boka”. Bibliotekaren har fokusert mer på artige ting når hun deler bilder fra biblioteket.

Med sjakkturneringer, Play-station og så mye gøy, er det ikke noen som savner et stille bibliotek?

– Vi har et stillerom lenger nede i gangen for dem som har behov for det. Men det hender faktisk at folk utbryter «oi, så stille det var her i dag!» de gangene det er rolig på biblioteket, sier Erfjord.

Hun kan ikke helt huske hvordan det startet med Snapchat men at det var et ønske om å nå elevene på en ny måte som lå til grunn. Erfjord sier det er en balansegang mellom det virtuelle biblioteket på Snapchat og det reelle biblioteket med bøker og brettspill. Det er det mellommenneskelige som er viktig hos bibliotekaren på Vennesla Videregående Skole.

Anne 2

av Andreas Iveland - Vennesla Tidende, publisert 7. mars 2017 | Skriv ut siden