Nok en elevgruppe fra Vennesla vgs tok turen til Odderøya for en historiefaglig vandring gjennom de tidligere militære områdene. Turen var en del av forskningsuka for de elevene på Vg2 ST som har valgt samfunnsfaglig fordypning neste år.

De 27 elevene fikk en grundig innføring i øyas dramatiske historie av Steinar Ose, som er leder av Odderøyas venner og født og oppvokst på øya. Historien omfatter blant annet krigskåte konger på 1600-tallet, kolerakarantene under Napoleonskrigene og kommandanten som ble nazist etter å ha forsvart øya 9. april 1940.

Fra den storslåtte utsikten på Kikut, gikk turen via kalde bunkere og mørke ganger, til rast med sol, is og brus på sydspissen av Odderøya. Videre gikk turen innom NATO-anlegget, Østre batteri med utsikt over byen, og en ny utstilling av våpen og utstyr fra øyas historie.

Turen ble avsluttet med velfortjent pizza og hyggelig prat på Fiskebrygga. Det ble i det hele tatt en god start på forskningsuka for elevene, som måtte tåle uhemmet skryt fra guide Ose og avdelingsleder Dag Svendsen for sin eksemplariske og høflige framferd på turen.

– Tekst og bilder: Øyvind Lund Gilje, faglærer i historie 2STA

av Tekst og foto: Øyvind Gilje, publisert 11. juni 2018 | Skriv ut siden