Onsdag 26. februar dro elevene på VG2 med programfaget breddeidrett til Høgås skistadion i Evje og Hornnes kommune for å ha fagdag i langrenn. Været viste seg fra si beste side, med sol fra nær skyfri himmel og noen varmegrader. Rett og slett skikkelig påskeføre i februar

Dagen ble delt i to, der første halvdel gikk med til læring av og øving på ulike stilarter (klassisk og skøyting) og teknikker i langrenn. De ulike stilartene og teknikkene ble gjennomgått en etter en, med mye øving underveis.

Andre del av dagen var en skitur innover mot Himmelsyna, der hovedfokuset var å gå på ski, få en god skiopplevelse og friluftsliv. Samtidig fikk elevene god mulighet til å øve på de ulike skiteknikkene, og på å veksle mellom ulike teknikktyper avhengig av løype og kupering. Elevene kunne avpasse lengda på skituren etter egen form og egne skiferdigheter, der de som ønsket ble med helt til topps på Himmelsyna (649 moh.) med en vidstrakt utsikt over store deler av Agder. Dette ble en tur på 13km t/r.

DSCN2292

av Tekst og foto: Hans Gunnar Omdal, publisert 28. februar 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Studiespesialisering

• DSC 0503