- Trivsel, kunnskap og mangfold

3MEA på medielinjen var nylig på klassetur til Köln, Tyskland. Verdens største fotomesse var inspirerende for alle turdeltakerne.

Elevene hadde fire dager til å utforske byen Köln, som ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen rett ved elven Rhinen. Et herlig høstvær opp mot 22 grader la til rette for et flott opphold.Faglig opplegg
Turens store faglige attraksjon var besøk på verdens største fotomesse – Photokina. Her fikk man presentert det beste innen foto og video. Utstyrsleverandører fra Canon til GoPro og videre til ukjente kinesiske aktører demonstrerte alt av kameraer og tilbehør. Elevene var på foredrag om lyssetting, aksjonsfotografering, studio-demonstrering, bryllup- og naturfotografering, samt siste nytt på videofronten av selveste Philip Bloom. På kveldstid fikk også elevene anledning til å ta bilder med lang lukkertid av broen Hohenzollernbrücke og den mektige Kölnerdomen. 
 
Sosiale aktiviteter
Dagene startet med felles frokost på Station Hostel. Overnattingsstedet hadde forøvrig en meget sentralt beliggenhet og gangavstand til de fleste av severdighetene i sentrum.  
 
Elevene var også ivrige etter å sosialisere på turen. Noen fikk oppleve fotballkamp på RheinEnergieStadion med 45 000 tilskuere, mens andre tømte lommebøkene for euro i handlegatene ved Hohe Straße. 
 
Siste kvelden tok elevene initiativ og arrangerte fellesmiddag på spisestedet XII Apostel. Her ble det servert pizza og pasta. Hva som skjedde videre utover nattetimene vites ikke. 
 
Faglærer Thomas Nupen oppsummerer turen: “For en herlig gjeng og for en super tur. Det faglige opplegget med besøk på fotomessa var en høydare. Elevene var også flinke til å utforske byen med ulike sosiale aktiviteter. Er det noe de kommer til å huske fra videregående skole, så er det denne turen!”

av Media Vennesla v/ Thomas Nupen, publisert 12. oktober 2018 | Skriv ut siden