Fredag 22.3 dro BI2 ned på Vitensenteret i Markensgata. Her skulle vi få en innføring i hvordan man bruker DNA i forhold til blant annet å oppklare forbrytelser. I tillegg fikk elevene en innføring i bioteknologi og litt om genteknologi.

Etter et lite foredrag og temaet, fikk elevene en praktisk oppgave hvor de skulle prøve å identifisere hvem av to mistenkte som sto bak en kriminell handling. De måtte lage seg geler til å kjøre DNA-prøvene i og de måtte øve seg masse på mikropipetering.

Da alle var relativt stødige på hånden, gikk de over til å legge DNA-prøvene fra åsted og mistenkte i gelen klar for å bli kjørt gjennom en elektroforese. Etter litt venting var resultatene klare, og elevene kunne identifisere gjerningspersonen.

Det var et artig opplegg på Vitensenteret, og det var deilig å komme seg litt bort fra klasserommet og få prøve seg på noe praktisk.

Vi takker Vitensenteret for et spennende og lærerikt opplegg, og satser på å komme tilbake med nye klasser senere.

av Tekst og bilder: Tove Gustafsson, publisert 11. april 2019 | Skriv ut siden