- Trivsel, kunnskap og mangfold

Mer enn 20 av skolens elever ved studiespesialisering får et to-dagers kurs på Bjåvann golfklubb som en del av breddeidrettsfaget. I dag var det spesielt "putting" og "utslag" som stod på programmet. Kurset avsluttes lørdag, og elevene har da tatt "veien til golf-kurset".

Med det obligatoriske golfkurset "Veien til golf", som erstatter det mer kjente "greencard", kan elevene spille golf hvor det måtte passe i Norge og i utlandet.

Satsing på idrettsfag

Kurset er en del av undervisningsopplegget i programfaget "Breddeidrett 1" Kommende skoleår får elevene også mulighet til å velge Breddeidrett 2 - også det et 5-timers programfag hvor man går enda mer i dybden på enkelte idretter, i tillegg til å bli introdusert for noen helt nye.

Nye idretter

Elevene vil neste år få et nytt golfkurs hvor de får praktisere ferdighetene sine, og ta en skikkelig runde på golfbanen. Ellers vil de bli introdusert for tøffe kampsporter, og slitsomme opplegg ved et av bygdas treningssentre. Nytt av året blir også kurs i stuping. Ellers ser vi frem til å lære elevene mer om mangekamp. I fjor hadde vi innom Ida Marcussen og hennes trener Lukas Udelhoven som trente elevene flere økter. Det kan bli det samme neste år, men da vil vi også arrangere 5-kamp for elevene.

 

av Hårtveit, Gustav, publisert 10. juni 2016 | Skriv ut siden