- Trivsel, kunnskap og mangfold

1MEA startet skoleåret med klassetur til Østre Randøya. Her ble de kjent med både fotokamera og nye klassekamerater.

I tradisjon tro startet skoledagen på Tømmerstø Brygge med åpen båt gjennom Skippergada i solfylte omgivelser. På øya ble den tidligere sanitetshytta base for oppholdet. Her ble det innlosjering i firemannsrom.

Makkerskap

I oppstarten av skoleåret har vi stort fokus på trivsel og et godt læringsmiljø. Elevene er del av VIP-makkerskap, som går ut på at de er delt inn i makkere og makkergrupper. Dette bidrar til å skape et inkluderende miljø fra første dag. På turen jobbet makkerne med faglige oppgaver og sosiale aktiviteter.

Flere blinkskudd

Fotosafari var høydepunktet i den faglige delen av opplegget. Alt fra blomster til svaberg ble utforsket fra alle vinkler. Den tekniske biten begynte også å sitte etter hvert. Elever og kamera, var med andre ord, fullt fokusert. Det er ingen tvil om at mange øyeblikk ble foreviget under oppholdet. 

 - For ein ivrig gjeng! Kameraene var jo også høyt og lavt! Elevene var så interesserte og engasjerte. Vi koste oss altså så på Randøyas flotte svaberg, sier den entusiastiske faglæreren Dagny Regine Rosenberg.

En tur inn i det 300 meter lange tunnelsystemet i fjellet ble det også tid til. Her fikk elevene se det tidligere militære anlegget som ble brukt til sambandssenter, operasjonsrom og ildledningssentral.

20 000 skritt

Noen elever hadde også skritteller og kunne dokumentere over 20 000 skritt i løpet av den første dagen. Dette var allerede før middag. Elevene bidro også sterkt til bli-kjent-aktiviteter utover kvelden. Stemningen var god og sosialiseringen varte ut i de sene nattetimer.

Klasseturen har lagt et solid grunnlag for et nytt skoleår. Vi ønsker å takke Geirulv Stoveland og Thomas Dyrdahl for transport og tilretteleggingen av turen.

 

Tekst og foto: Thomas Nupen, Media Vennesla

 

av Media Vennesla v/ Thomas Nupen, publisert 31. august 2017 | Skriv ut siden