- Trivsel, kunnskap og mangfold

Onsdag 30 august hadde 1 STA og B fagdag i naturfag. Dagen ble brukt til kapittelet forskerspiren og elevene gjennomførte tre øvelser.

Først skulle et egg overleve et fall på 8 meter, og elevene hadde kun en ballong, 1 meter hyssing, ½ meter tape og fire A4 ark til hjelp. Av de 12 eggene som satte utfor fra andre etasje til kjelleren, overlevde to.

Deretter skulle de finne ut hvordan Zalo påvirker vannets overflate, før de avsluttet med å lære om hvor viktig det er å vite at utstyret man bruker er riktig og gir pålitelige resultater.

Etter lunch hadde klassene klassens time, her var det samarbeid som sto på programmet. Hver gruppe skulle ut i fra enkle kriterier bygge en bro ved hjelp av kun avispapir og maskeringstape. Deretter skulle elevene gi sin egen og to andre broer karakter.

Det ble mange flotte broer, men dessverre ingen som fikk toppkarakter av lærerne. Litt snurte elever, men da hensikten med oppgaven ble forklart dem, skjønte de mer av oppgaven, og vi som lærere vet at de nå sitter igjen med viktig kunnskap som de kan ta med videre i sine tre år på skolen vår.

Vi takker for en flott dag, med engasjerte elever som gjorde en kjempe innsats. Det er en flott gjeng vi har i år på VG1.

Mardon, Inger, Brandon og Tove

av Studie Vennesla v/ Tove Gustafsson, publisert 31. august 2017 | Skriv ut siden